Home Residency in Schengen Special | Zo komen schimmige miljonairs Europa binnen

Special | Zo komen schimmige miljonairs Europa binnen

UPDATE! Siebe Sietsma is dit verhaal altijd blijven volgen en inmiddels is er een deel 2 van dit verhaal gemaakt. Wat ooit begon op twee kleine eilandjes in het Caribisch gebied, is nu een lucratieve (wereldwijde) handel geworden voor de rijken der aarde, maar ook voor criminelen en misschien zelfs spionnen. Kijk hier hoe ons maandenlange onderzoek uiteindelijk uitkwam bij de Rijksuniversiteit Groningen:

Met een flinke zak geld een paspoort kopen als niet-Europeaan, waarmee je ook direct EU-burger wordt. Op Malta gebeurt dat. Met een EU-paspoort gaan er voor deze mensen een heleboel deuren open. Bekijk ons onderzoeksverhaal: van het kopen van paspoorten op Malta tot een Rus met een Maltees paspoort die eilanden koopt voor de kust van Finland. En wat heeft een hoogleraar uit Groningen te maken met die Maltese paspoortconstructie?

Dit is een reportage van: Siebe Sietsma en Luuk Mulder
Lees voor meer informatie en reacties van alle betrokkenen ook ons artikel:

#paspoorthandel #malta #EuropeseUnie

source

- Advertisement -portugal citizenship by investment
Stay Connected
Must Watch
Related News

33 COMMENTS

 1. Ik roep iedereen op om Nu.nl, op wat voor manier dan ook, te boycotten! Ze herhalen het vrijheidsbeperkende en polariserende staatsnaratief en cencureren kritiek in de commentsection te pas en te onpas. Ze verzaken hun taak professionele journelastiek uit te voeren in die zin dat ze politieke neutraliteit verzaken alsof het niks is. Sta op en boycot! We moeten ergens beginnen.

 2. How rich…coming from the Dutch. The EU capital of "offshore tax havens". The country which negotiates with companies one on one to determine an effective tax rate per company. Any rate, as long as big companies re-locate their holding entities to Holland!

 3. Het kan veel goedkoper bij mij! Voor 400.000 pleuro maak ik je dochter zwanger, leer haar Nederlands en zorg ik dat ze een baan heeft in Nederland waarmee ze gezinshereniging kan aanvragen.

 4. Dit was diepgravende journalistiek.
  Die eilandjes bij Finland zou zo iets uit een James Bond film kunnen zijn, maar de schurk is hier realiteit geworden.
  Malta is trouwens niet de enige route naar EU burgerschap, op Russische websites word openlijk geadverteerd met Bulgaarse paspoorten, of deze echt zijn en door de Bulgaarse overheid aan de man gebracht worden of vals zijn weet ik niet, maar ook dit zou een vervolg kunnen zijn op dit onderzoek.

 5. Corrupt gangstereiland in de EU…
  Wat een enorme bende!! Rusland koopt een basis in Finland; Universiteit van Groningen neemt een corrupte mafkees aan die niks met wetenschap of recht te maken heeft.

 6. Ik snap niet wat hier fout aan is? Ze brengen geld binnen de eu. Er zijn zoveel nutteloze bloedzuigers in nederland en in europa, wat maakt er uit als die miljoenaira hun miljoenen naar de eu brengen. Je kan ook om alles zeiken, de US print letterlijk geld bij als ze het niet hebben, vind dat nog erger dan een paspoortjes kopen. Als je dit soort dingen zou beweren in een land als nederland dan word je uitgemaakt als conspiracy gekkie. Wat is er met MH17 gebeurd? Waarom valt nederland en amerika niet ukariene or rusland niet binnen.

 7. İk ben mn paspoort in de afgelopen 5 jaar meer dan 5x kwijtgeraakt en mag de komende 2 of 3 jaar geen paspoort meer aanvragen, ik ben adhd'er en raak nou eenmaal vrijwel elke maand wel dingen kwijt maar door dit soort mensen is mn leven nu nog weer ff zuurder omdat ik er nu dus ook nog es verdacht ofzo van word van dat ik ook misschien aan dit soort praktijken zou doen ??‍♂️?

 8. Pure manipulatie. Dat is geen journalistiek, dat is bla bla bla acter toog. Passport van Nederland of België kost rond 3mln. investeringen. Zijn julie jaloers dat Malta prijzen keldert? Europa is altijd niet tevreden met Rusland,met monarchische, met Sovetishe,nu met kapitalistische? Zij hebben geld en kopen wat staat te koop! Probeer maar Russische passport te kopen! Zelfs voor de lol!

 9. Europa is de bakermat voor ontelbaar vele fraudeurs en ciminelen..dat was één van de hoofdredenen dat de grenzen open moesten..en open moeten blijven..!!!Corruptie en misdaad teert hier wierig..Keith Schembri zit sinds 21 maart 2021 waar hij moet zitten..in de gevangenis..alleen die Muscat ontbreekt er nog..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here